Πως τα  ζώντανα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα νερού στο ενυδρείο.
Τα ζωντανά φυτά είναι ελκυστικές προσθήκες σε ένα ενυδρείο και έχουν πολλά οφέλη. Προσφέρουν στις φυτοφάγες ποικιλίες ψαριών συν στην διατροφή τους ως φυσική πηγή τροφής και παρέχουν καταφύγιο και ασφάλεια για τα ψάρια, ιδιαίτερα τα άτολμη είδη. Τα ζωντανά φυτά ενισχύουν την εμφάνιση του ενυδρείου σας και προσφέρουν ένα πολύ πιο φυσικό περιβάλλον για τους κατοίκους της. Πάνω απ 'όλα, τα ζωντανά φυτά ενυδρείου βελτιστοποιούν την ποιότητα του νερού με την παροχή βιολογικού φιλτρρίσματος το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ψαριών, και το κάνουν δωρεάν!
Μερικοί λόγοι που θα πρέπει να επιλέξετε φυτά ζωντανά και όχι τεχνητά φυτά;
Α: Τα ζωντανά φυτά προσφέρουν μια πηγή τροφής και ένα πιο φυσικό περιβάλλον για τα ψάρια ενυδρείου. Ίσως η πιο σημαντικόςμ λόγος είναι ότι τα ζωντανά φυτά βοηθούν στην βελτιστοποίηση της ποιότητας του νερού του ενυδρείου.

Πώς τα φυτά να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ζωντανά φυτά φωτοσυνθέτουν, προκειμένου να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα ζωντανά φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τα ψάρια σας αλλά και από την αποσύνθεση της τροφής στον πυθμένα , και απελευθερώνουν οξυγόνο, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται από τα ψάρια κατά την αναπνοή. Τα ζωντανά φυτά απορροφούν τα οργανικά απόβλητα, αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά, φωσφορικά και πριν να μπορούν να συσσωρευτούν και να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του νερού. Αυτό το φυσικό φιλτράρισμα βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο περιβάλλον του ενυδρείου με την επεξεργασία περίσσειων θρεπτικών ουσιών. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρότερο, και πιο υγιεινό ενυδρείο.

Επιπλέον, τα ζωντανά φυτά μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της ανάπτυξης φυκών, άλγεων . Για να ανθίσει, τα ζωντανά φυτά χρησιμοποιούν ενεργά θρεπτικά συστατικά στο νερό ενυδρείου. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι οι ίδιοι τύποι που ενθαρρύνουν την επιθετική ανάπτυξη της άλγης. Με άλλα λόγια, τα φύκια είναι λιγότερο πιθανό να ευδοκιμούν σε ένα ενυδρείο όπου υγιή ζωντανά φυτά είναι παρόντα.

Τα ζωντανά φυτά μόνο ώφελος αποφέρουν στο ενυδρείο γλυκού νερού σας. Προσφέρουν μια συναρπαστική και ολοκληρωμένη διάσταση στο χόμπι του ενυδρείου. Όταν σχεδιάζεται σωστά, τα ζωντανά φυτά δεν δημιουργούν μεγάλη προστιθέμενη εργασία και η εβδομαδιαία συντήρηση γίνετε παιχνιδάκι.. Όταν έχετε ένα καλά-φυτεμένο ενυδρείο, τα ψάρια έχουν όφελος ένα υγιέστερο περιβάλλον και εσείς απολαύμβάνετε τα οφέλη ενός όμορφου υδάτινου κήπου.